Proč kupovat hotové výrobky, když je domácí uzení vlastně snadné – a navíc pak člověku mnohem lépe chutná? Uzení se zkrátka vrací do popředí zájmu a nemálo nadšených amatérských kuchařů stále častěji rozmazluje své hosty i výrobky z domácí udírny.
Kromě různých způsobů uzení, které propůjčují rybám, masu, zvěřině, drůbeži i spoustě dalších jídel zcela ojedinělou chuť a prodlužují tak jejich trvanlivost, představuje autorka i nejrůznější druhy udíren. Užitečnou publikaci nabitou informacemi doplňuje spousta rozmanitých a kreativních receptů z domácí udírny.
> Metody uzení horkým, teplým nebo studeným kouřem
> Různé druhy dřeva a doplňkové „ochucování“ kouře
> Typy udíren
> Příprava potravin před uzením
> Tipy a triky od profesionálních uzenářů
> Základní recepty na uzení masa, ryb, zvěřiny a drůbeže