Alena Steinbach je vášnivá lovkyně, provozuje oblíbený německý on-line časopis o lovu a myslivosti wirjagen.de. Kromě toho ráda vaří a vymýšlí nové recepty a neúnavně propaguje konzumaci zvěřiny jako ekologického zdroje masa. Ve 13 letech se rozhodla, že nebude jíst maso, ačkoliv pochází z myslivecké rodiny – a vedl ji k tomu především nevhodný způsob chovu užitkových zvířat. Později ale zjistila, že maso je pro vyváženou výživu nezbytné. Našla tedy řešení, které spojuje respekt ke zvířatům, jejich ochranu a zároveň nevylučuje jejich konzumaci: zvěřinu považuje za nejudržitelnější, nejpřirozenější a nejzdravější zdroj masa. Takže dneska vaří a jí z devadesáti procent pouze zvěřinu. Angažuje v ochraně přírody a domácí fauny. V Nakladatelství Vašut vyšla její velká kuchařka s výstižným názvem Zvěřina.
SLEVA – Zvěřina
váz., 192 stran, 210 × 265 mm